donderdag 16 juli 2015

Intuïtief Tekenen: Echo's uit Atlantis

Deze keer zou ik u graag het derde stuk in mijn intuïtieve tekeningen reeks willen voorstellen. De symbolische taal van de tekening en het gevoel dat in me opkwam terwijl ik aan het werken was, herinnerden me aan de verloren wereld van Atlantis. Daarom noemde ik het werk "Echo's uit Atlantis".

Hoewel deze wereld me altijd heeft geïntrigeerd en ik reeds heel veel onderzoek heb verricht naar dit onderwerp, voel ik me toch geen specialist ter zake. Zoals ik het begrijp, kunnen de vele mythen, theorieën en speculaties onderverdeeld worden in twee grote groepen. De eerste omvat de idee dat Atlantis een paradijs was dat vervuild werd door de hebzucht en de gewelddadigheid van haar bevolking. Daarom werd het vernietigd door de goden. De tweede groep omvat het geloof dat Atlantis een plaats was waar de hoogste goddelijke energie bestond. Haar maatschappij was uiterst verfijnd en ontwikkeld, bewoond door zeer wijze en vredelievende wezens en bevatte de meest bijzondere bronnen van weelde. Het is door de groeiende negatieve frequentie hier op aarde dat Atlantis ophield te bestaan of gedwongen werd om te verhuizen naar een andere planeet of dimensie en uiteindelijk werd vergeten. Ik leun aan bij de tweede verklaring. Omdat ik geloof dat mijn intuïtief werk geleid wordt door een kosmische bron, is het niet ondenkbaar dat de herinnering aan de kwaliteiten van Atlantis eigenlijk een bericht van hoop, liefde, vrede en mededogen is. 

"Echo's uit Atlantis" werd gemaakt met kleurpotloden op mooi A4 tekenpapier. Ik heb de verschillende stappen van de tekening niet gefotografeerd omdat ik het gevoel had dat dit de loop van het proces zou onderbreken. Niettegenstaande, kan ik u vertellen hoe het werk evolueerde. Zoals gewoonlijk startte ik elke sessie met het tot rust brengen van mijn geest en vroeg ik het universum om begeleiding.


"Echo's uit Atlantis", Intuïtief Tekenen, Kleurpotlood op Papier


- In het eerste stadium verschenen wortels en bloemen. Deze stellen leven en overvloed voor. Dan vulde ik de centrale ruimte in met het oog, symbool van goddelijke bescherming, en de stam met flora.

- In het tweede stadium voegde ik in de linker benedenhoek het landschap toe met de feniks, de piramide en de zon. Deze elementen staan voor heropstanding en eeuwigheid. Daarna verscheen beneden in het midden van het tafereel een portaal dat verwijst naar een doorgang tot een andere ruimte of dimensie. 

- Vanaf dit ogenblik bleef de tekening weken onaangeroerd. Ik had geen idee van een mogelijke interpretatie en dacht er niet meer aan.

- Enkele dagen geleden voelde ik mij opnieuw aangetrokken tot de tekening en ik werkte de rechterzijde af met een lotus die groeit in een rivier met vissen. De rivier loopt door een landschap met palmbomen en vogels onder een mooie zon. Ik voegde ook de overblijfselen van een ruïne toe. Terwijl ik werkte, hoorde ik een innerlijke stem "Atlantis" fluisteren. Het was ook in dit derde stadium dat ik de vogels en de piramiden aan de linkerzijde van het tafereel begon te tekenen.

- Tenslotte, in het vierde stadium, vervolledigde ik de twee vogels, de ene met piramiden en de andere met een volle maan. Zoals ik reeds besprak in vorig blog-artikel "Intuïtief Schilderen: Portalen", stellen vogels voor mij boodschappers voor die door verschillende dimensies heen kunnen reizen. Ik voegde in de linker bovenhoek dolfijnen toe en meer flora. Dolfijnen zijn HET symbool van de verfijnde energie van Atlantis.

Indien u ook werkt met de prachtige energie van Atlantis of u hebt meer informatie over dit onderwerp, nodig ik u uit om dit te delen in de opmerkingen of om contact met mij op te nemen. Ook zijn vragen altijd welkom. Ik kijk ernaar uit om u te ontmoeten! Voor meer informatie over mijn intuïtieve tekeningen reeks, leest u mijn blog-artikels "Intuïtief Tekenen: Reizen door het Leven" en "Intuïtief Tekenen: Een Proces".

Geen opmerkingen: